Ženska i muška ekipa na postolju PH

U Svetom Jurju na Bregu, 18. i 19. veljače održano je završno 5. kolo 1.A i 1.B Hrvatske lige te ujedno i seniorsko Prvenstvo Hrvatske u gađanju zračnim oružjem ISSF programa, na kojem je nastupilo desetero naših strijelaca.

U poretku zadnjeg kola ekipa seniora zračnom puškom (Martin Oborovečki, Borna Banovec, Nikola Gašpar) zauzela je treće mjesto iza Duge Rese i Marije Bistrice s rezultatom 1806,5 krugova. Pojedinačno je Martin Oborovečki (609,2) zauzeo 11. mjesto, dok su Borna Banovec s osobnim rekordom od 601,5 krugova te Nikola Gašpar s rezultatom od 595,8 krugova nastupali samo kao članovi ekipe.
Nakon pet kola muška ekipa (Martin Oborovečki, Borna Banovec, Nikola Gašpar, Denis Sinković) osvaja 3. mjesto u 1.A ligi Hrvatske. Zbog tehničke pogreške i bez ekipnog plasmana u zadnjem kolu 2. mjesto osvojila je ekipa Dalmacijacementa iz Solina, dok su novi ekipni prvaci strijelci Duge Rese. Vrijedi pohvaliti fair play ekipe Duge Rese koji su svoje medalje zamjenili s ekipom Dalmacijacementa te im tako priznali da su ove godine bili najbolji. 

Seniorke (Petra Hršak, Iva Hršak, Marija Žlender) su s rezultatom od 1196,1 krugom u 5. kolu zauzele 2. mjesto iza ekipe Dalmacijacementa, dok su trećeplasirane bile natjecateljice HVIDR-e iz Siska. Pojedičnačno se Petra Hršak plasirala u finale s osobnim rekordom te ujedno i najboljim kvalifikacijskim rezultatom od 414,7 krugova, Iva Hršak je zauzela 22. mjesto (399,3), Mihaela Oborovečki 34. mjesto (387,6), a Marija Žlender 37. mjesto (382,1). Nakon finala Petra Hršak zauzela je 6. mjesto. 
Nakon pet kola ženska ekipa (Petra Hršak, Marija Žlender, Iva Hršak, Mihaela Oborovečki) osvaja naslov viceprvakinja Hrvatske. Državne prvakinje su streljačice Dalmacijacementa, dok je treće mjesto pripalo ženskoj ekipi Lokomotive iz Rijeke.

U 5. kolu 1.B lige ekipa seniora u gađanju ISSF zračnim pištoljem (Damir Banovec, Marko Buhin, Krunoslav Kolarić) zauzela je 7. mjesto s rezultatom od 1435 krugova. Pojedinačno je Marko Buhin bio 39. s rezultatom od 479 krugova, dok su Damir Banovec s osobnim rekordom od 501 kruga i Krunoslav Kolarić s rezultatom od 455 krugova nastupali samo ekipno. Nakon pet kola ekipa pištoljaša zauzima 7. mjesto u 1.B ligi Hrvatske, što je odličan uspjeh za njihovu prvu sezonu.

Dvije ekipne medalje najveći su uspijeh našeg kluba na državnim prvenstvima. Bravo za naše strijelce!

Potpuni rezultati 5.kola 1.A i 1.B Hrvatske lige

Updated: 26.11.2017. — 14:33
Streljačko društvo Veliko Trgovišće © 2015 Uvjeti korištenja