Skip to content

6. kolo Lige KZŽ

U Donjoj je Stubici 24.-26. siječnja 2020. godine u organizaciji Streljačkog društva Metalis održano šesto kolo lige KZŽ u gađanju serijskom zračnom puškom. Na natjecanju su uz ostale strijelce naše županije nastupili kadeti, kadetkinje i seniori SDVT-a, a prvi je nastup zabilježila i naša mlada nada Iva Herceg.

Kod kadeta je treće mjesto pripalo našem Pavlu Hacu (185) iza dva člana klanječke Predionice, Frana Županića (188) i Filipa Brundića (187). Od ostalih SDVT kadeta, Filip Petak (177) bio je šesti, Matija Čuk (176) osmi, dok su Petar Iveković (91) i Patrik Leš (70) zauzeli 20. i 21. mjesto. Ekipno su kadeti u sastavu Hac, Petak, Čuk u ovom kolu zauzeli drugo mjesto.

U kategoriji kadetkinja u ovom su kolu najbolje bile naše Stela Čuk (185) i Marta Šturlan (182) ispred trećeplasirane Lorene Uroić (175) iz Marije Bistrice. Petra Petak (175) zauzela je četvrto, Nika Čuk (164) šesto mjesto, dok je Iva Herceg (67) u svom prvom nastupu zauzela osmo mjesto.

Seniori su u ekipnom dijelu ovog kola zauzeli treće mjesto. Pojedinačno je od naših natjecatelja najbolji bio Marko Buhin (175) na petom mjestu, Martin Oborovečki (161) zauzeo je deseto, Krunoslav Kolarić (155) jedanaesto mjesto, dok je Zvonko Vranić (143) bio četrnaesti.

U ukupnom se poretku na drugom i trećem mjestu kod kadeta i dalje nalaze Pavao Hac i Filip Petak, a kod seniora Marko Buhin i Krunoslav Kolarić. Ekipno i kadeti i seniori drže drugo mjesto. Kod kadetkinja je trenutno vodeća Petra Petak, dok je do trećeg mjesta stigla Stela Čuk.