O nama

Strijelci našeg društva mogu se pohvaliti brojnim medaljama sa školskih, sveučilišnih, županijskih i regionalnih natjecanja te ostalih domaćih turnira, no uspjesi ne staju tu. Društvo je tijekom svog rada osvojilo stotinjak medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, svjetskih kupova, međunarodnih natjecanja te državnih prvenstava.

Prvu medalju s državnog prvenstva osvaja Antun Capar na kadetkom prventsvu Hrvatske serijskom zračnom puškom u Osijeku 1998. godine osvojivši 2. mjesto. Prvom zlatnom medaljom s državnog prvenstva može se pohvaliti Petra Hršak koje je 2012. godine također u Osijeku, ali ISSF zračnom puškom, osvojila prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske za kadetkinje, dok su ekipno zlato prvi osvojili kadeti (Borna Banovec, Karlo Poštek, Tomislav Stipić), na prvenstvu Hrvatske ISSF zračnom puškom 2015. godine u Zagrebu.
Do danas su na državnim prvenstvima medalje za Veliko Trgovišće, što ekipne, što pojedinačne, osvojila 24 strijelca.

Uspjehe na međunarodnim natjecanjima započeo je Martin Oborovečki osvajanjem brončane medalje u juniorskoj konkurenciji na Memorijalu Bruna Skodiča 2012. godine u slovenskoj Hotinja Vasi. Prvo međunarodno zlato donosi Magdalena Milošević osvojivši prvo mjesto na međunarodnom turniru Orion u Vinkovcima 2014. godine, dok iste godine ekipno zlato s međunarodnih natjecanja donosi ekipa juniorki (Petra Hršak, Mihaela Oborovečki, Marija Žlender) na Turniru sv. Martina u Belom Manastiru.
Dosadašnji osvajači medalja s međunarodnih natjecanja su Karla Bartolović, Borna Banovec, David Bunčec, Stela Čuk, Iva Hršak, Petra Hršak, Magdalena Milošević, Martin Oborovečki, Mihaela Oborovečki, Petra Petak i Marija Žlender.

Nastupima za reprezentaciju naši strijelci započinju 2014. godine kada je Martin Oborovečki svojim prvim natjecanjem samostrelom izborio nastup na Austria Openu u Innsbrucku gdje odmah kao član reprezentacije osvaja srebrnu medalju. Iste godine zabilježio je i prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u gađanju samostrelom FIELD u Frankfurtu (Njemačka) gdje dobiva prvu medalju s Svjetskih prvestava za naš klub osvajanjem 2. mjesta pojedinačno te također 2. mjesta ekipno u konkurenciji kadeta. Godinu kasnije na Svjetskom prvenstvu u Ulan-Udeu (Rusija) osvaja i prvo svjetsko zlato kao član kadetske ekipe dok pojedinačno ponavlja uspjeh osvojivši srebrnu medalju.

Prvi nastup za reprezentaciju u olimpijskoj disciplini zabilježili su Petra Hršak i Martin Oborovečki na Trofeju Beograda 2015. godine. Sljedeće godine, Petra Hršak je kao prva streljačica iz Velikog Trgovišća nastupila na Europskom prvenstu u gađanju ISSF zračnom puškom u mađarskom Györu. Nekoliko mjeseci kasnije na Europskom prvenstvu u gađanju samostrelom FIELD u švicarskom Zürichu, nastupili su Martin i Mihaela Oborovečki koji su u ekipi s Lukom Štrbencem osvojili europsko juniorsko zlato, dok je prvu pojedinačnu medalju s Europskih prvenstva ostvarila Mihaela Oborovečki osvojivši brončanu medalju. Prvi nastup za reprezentaciju u seniorskoj konkurenciji zabilježio je Martin Oborovečki 2017. godine kada je nastupio na EP-u u gađanju ISSF zračnom puškom u Mariboru (Slovenija).

Iste godine održano je SP u gađanju samostrelom FIELD u Osijeku gdje su nastupila 3 naša predstavnika (Martin i Mihaela Oborovečki u juniorskoj, te Borna Banovec u kadetskoj konkurenciji). Naši strijelci su ostvarili odlične uspjehe osvojivši prvo mjesto ekipno u svojim konkurencijama, dok su Borna i Mihaela osvojili pojedinačne brončane medalje, a Martin pojedinačnu srebrnu medalju.

2018. godine, po prvi put počinju se održavati natjecanja Svjetskog kupa, a naše društvo, koje se pokazalo kao odličan organizator Croatia Cupa nekoliko proteklih godina, dobilo je čast organizirati prvo natjecanje Svjetskog kupa u povijesti samostrela FIELD.
Kasnije iste godine, odžano je EP u gađanju samostrelom FIELD u Pärnu (Estonija) gdje su nastupili Martin i Mihaela Oborovečki u juniorskoj te Karla Bartolović u kadetskoj konkurenciji. Iako ekipno nisu uspjeli obraniti zlatne medalje (juniori su bili srebrni, a kadeti brončani), Martin i Mihaela ostvarili su odličan uspjeh u pojedinačnoj konkurenciji. Nakon dva dana natjecanja i ispucanog finala, bili su izjednačeni u borbi za zlatnu medalju, no nakon dvije dodatne strelice, Martin osvaja zlato, a Mihaela srebro.

U češkim Otrokovicama, iste godine održano je drugo natjecanje Svjetskog kupa gdje Mihaela Oborovečki osvaja svoje prvo zlato, dok Martin Oborovečki osvaja broncu te tim rezultatom osiguravaju nastup na Finalu svjetskog kupa u ruskom Orelu, na kojem se Martin Oborovečki okitio srebrom. Na kraju 2018. godine na samostrelskoj rang listi strijelaca, Mihaela Oborovečki nalazi se na drugom mjestu, što je najveći uspjeh nekog našeg strijelca na svjetskim rang listama.