Skip to content

22. Bohemia Cup

Od 14. do 16. kolovoza 2020. u češkim je Otrokovicama održano međunarodno natjecanje 22. Bohemia Cup. Na Bohemia Cup-u su nastupile reprezentacije Češke, Hrvatske i Mađarske, a natjecanje je proteklo u odličnoj atmosferi. U sastavu reprezentacije Hrvatske već nastupili su Karla Bartolović, Martin Oborovečki, Mihaela Oborovečki, a po prvi put i Stela Čuk te Petra Petak.

Hrvatska je reprezentacija na put krenula u petak ujutro, kako bi sligli na službeni trening u poslijepodnevnim satima. Po dolasku na strelište obavila se tehnička kontrola te su strijelci odradili lagani trening kako bi bili spremni za natjecanje.

U subotu je na rasporedu bio IAU Classic. Kod žena je prvo mjesto osvojila Valentina Pereglin (864) s krugom prednosti ispred Mihaele Oborovečki (863) i trećeplasirane mađarske reprezentativke Emese Bihariné Gábriel. Kod muških je prvo mjesto pripalo češkom reprezentativcu Bohumilu Korbařu (869), drugi je bio Domagoj Pereglin (865), dok je treće mjesto zauzeo mađarski reprezentativac Sándor Sváb (840). U juniorskoj je konkurenciji prvo mjesto osvojio Martin Oborovečki (845), druga je bila Iva Popović-Gecan (817), dok je treći bio češki predstavnik Andrés Lukáš (760). Kod kadeta je pobjeda pripala Petru Blagecu (827), druga je bila Karla Bartolović (824) dok je brončanu medalju osvojila Petra Petak (804). Stela Čuk bila je četvrta sa 799 krugova.

Hrvatska je reprezentacija u ekipnom dijelu natjecanja imala dvije ekipe. U sastavu Hrvatska 1 nastupili su Domagoj Pereglin, Mihaela Oborovečki i Martin Oborovečki, a u sastavu Hrvatska 2 Valentina Pereglin, Karla Bartolović i Željko Tijan. Hrvatska 1 osvojila je prvo mjesto, Hrvatska 2 drugo, dok je treće mjesto pripalo češkoj ekipi u sastavu Bohumil Korbař, Josef Nedělník, Denis Vyskočil.

U nedjeljnom dijelu natjecanja situacija je bila slična kao i u Velikom Trgovišću. U ženskoj su se konkurenciji izmjenili polufinalni parovi, stoga su se u polufinalu našle Valentina Pereglin i Iva Popović-Gecan, te Mihaela Oborovečki i Karla Bartolović. Valentina i Mihaela su se ponovo izborile za meč za zlato, dok su se u meču za brončanu medalju našle Karla i Iva. Karla i Iva ovog su puta bile poprilično izjednačene, te su odgađale maksimalnih 5 rundi, nakon čega je Karla osvojila broncu rezultatom 6:4. Meč za zlato bio je nešto kraći, te je završio pobjedom Valentine 5:1, te je tako Mihaela osvojila srebro. U muškoj su konkurenciji polufinalni parovi bili Domagoj Pereglin i Martin Oborovečki te Bohumil Korbař i Sándor Sváb. U meč za zlatnu medalju plasirali su se Domagoj i Bohumil, dok su se za treće mjesto borili Martin i Sándor. Martin je broncu osvojio nakon tri runde i rezultata 5:1, dok je borba za zlato trajala nešto dulje. Nakon izjednačenog rezultata u pet rundi, Bohumil i Domagoj raspucavali su dvije dodatne strelice, te je nakon druge strelice sa pogotkom bližim centru pobjednik dvoboja bio Bohumil.

Posebno treba pohvaliti nastup naših debitantica Petre i Stele, koje su se prvog dana natjecanja našle na petom i šestom mjestu u apsolutnoj ženskoj konkurenciji te time pokazale da su odličan priključak ženskom dijelu samostrelske reprezentacije. Također, na ovom je međunarodnom natjecanju u sastavu hrvatske reprezentacije nastupilo čak petero strijelaca našeg kluba, što je odličan pokazatelj našeg rada. Ovo je natjecanje ujedno bilo i završetak samostrelske sezone na otvorenom, a sljedeće natjecanje samostrelom održat će se u dvorani.