Skip to content

Dvoransko PH 2021 – Malinska

U Malinskoj je 27.-28. ožujka održano Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom FIELD. Natjecatelji su se za odličja borili u dvije discipline, IAU Classic i Match-Play, u konkurencijama seniora, seniorki, juniora i kadeta. Za Veliko Trgovišće nastupila je standardna ekipa; Karla Bartolović, Martin i Mihaela Oborovečki u seniorskoj, te Petra Petak, Stela Čuk i Karla Bartolović u kadetsko-juniorskoj konkurenciji.

Prvog dana natjecanja na liniju su stali najiskusniji hrvatski strijelci, i prvo odmjerili snage u disciplini IAU Classic, a potom u eliminacijskoj disciplini Match-Play. U konkurenciji seniora Martin je osvojio dvostruku titulu viceprvaka. Kod seniorki je isto to pošlo za rukom Mihaeli, a treće mjesto u obje discipline pripalo je Karli. Ekipno su Trgovišćanci osvojili drugo mjesto. Budući da je mlađim kategorijama dozvoljen nastup i u višim, kao uvod u prvenstvo u svojoj kategoriji nastupile su i Petra i Stela koje su u obje discipline osvojile osmo i deveto mjesto.

Drugi dan natjecanja bio je rezerviran samo za mlađe natjecatelje. U disciplini IAU Classic natjecateljice Velikog Trgovišća okrunile su se titulom prvakinja Hrvatske. Pojedinačno je Karla također osvojila zlato u konkurenciji juniora, dok su kod kadeta Petra i Stela zauzele četvrto i peto mjesto. U disciplini Match-Play, Karla je došla do još jednog naslova juniorske državne prvakinje, Stela Čuk je osvojila kadetsku broncu, dok je Petra zauzela šesto mjesto.