Skip to content

Seniorsko PH, ISSF 2021 – Dubrovnik

U Dubrovniku je 10.-11. travnja 2020. pod odličnom organizacijom Streljačkog društva Dragovoljac iz Mokošice održano seniorsko državno prvenstvo u disciplinama puške i pištolja, ujedno i posljednje kolo 1. Walther lige Hrvatske. Strijelci Streljačkog društva Veliko Trgovišće su nastupili u konkurenciji seniora puškom, te seniorki puškom pištoljem. S obzirom na cjelokupnu situaciju s pandemijom, u Dubrovniku nisu nastupili svi SDVT strijelci s normom, pa se nadamo da ćemo uskoro ponovno nastupati na natjecanjima u punom sastavu.

Kod seniora puškom nastupili su Martin Oborovečki, Pavao Hac i Marko Buhin. Ekipno su u ovom kolu zauzeli šesto mjesto, što im je bilo dovoljno da isti plasman potvrde i u ukupnom poretku lige. Pojedinačno se kao osmi, s rezultatom od 615,1 krugova, u finale plasirao Martin Oborovečki, koji je i nakon finala zadržao isti plasman. Pavao Hac (600,6) zauzeo je 20. mjesto u konkurenciji seniora, te 12. mjesto u konkurenciji mlađih seniora.

U kategoriji seniorki puškom nastupile su Karla Bartolović, Petra Hršak, Marta Kolarić i Marta Šturlan. U posljednjem kolu djevojke su zauzele peto mjesto, što ih je zadržalo na četvrtoj poziciji u ukupnom poretku lige. Pojedinačno su djevojke ostvarile sljedeće rezultate: Karla Bartolović 604,3, Petra Hršak 599,2, Marta Kolarić 595,9 i Marta Šturlan 593,1. Kod seniorki, to im je bilo dovoljno za 18., 24., 25. i 26. mjesto, dok su u konkurenciji mlađih seniorki bile 13., 18, 19. i 20.

U disciplini zračnog pištolja nastupila je Mihaela Oborovečki koja je s rezultatom od 518 krugova zauzela 19. mjesto.