Skip to content

PH Podcrkavlje

U Podcrkavlju kraj Slavonskog Broda 10. i 11. srpnja 2021. održano je seniorsko prvenstvo u gađanju samostrelom na otvorenom. Po običaju, prvog se dana natjecanja održala disciplina IAU Classic, dok su drugog dana natjecanja strijelci odmjerili snage u međusobnim susretima discipline Match-Play.

U disciplini IAU Classic u muškoj je kategoriji prvo mjesto osvojio Martin Oborovečki (SDVT), drugo je mjesto pripalo Domagoju Pereglinu, dok je treći bio Željko Tijan (oba SD Dubrava 1094). Među ženama je slavila Iva Popović-Gecan (SK Ivanić), ispred drugoplasirane Valentine Pereglin (SD Dubrava 1094) i trećeplasirane Mihaele Oborovečki (SDVT). Od preostalih natjecateljica SDVT-a, Karla Bartolović zauzela je 5. mjesto, dok su Petra Petak i Stela Čuk zauzele 7. i 8. mjesto. U ekipnom djelu pobjedu je odnijelo SD Dubrava 1094, ispred Streljačkog društva Veliko Trgovišće i SK Ivanić.

U međusobnim susretima Match-Play discipline, kod muških je do pobjede došao Martin Oborovečki (SDVT), koji je u finalnom dvoboju bio bolji od Domagoja Pereglina (SD Dubrava 1094), dok je treće mjesto osvojio Fran Županić (SK Predionica). Kod žena je do zlata došla Valentina Pereglin (SD Dubrava 1094) koja je u finalnom dvoboju bila bolja od Sanje Komar (PGSD Zagreb), dok je brončana bila Mihaela Oborovečki (SDVT). Karla Bartolović, Petra Petak i Stela Čuk zauzele su 5., 7. i 9. mjesto.

Rezultati