Skip to content

Kup Donje Stubice

U Sportskoj dvorani Donja Stubica 19. rujna 2021. je u organizaciji Streljačkog društva Strijelac iz Krušljevog Sela i suorganizaciji Streljačkog društva Metalis i grada Donja Stubica održan 3. Kup grada Donje Stubice u gađanju samostrelom. Natjecanje je ujedno bilo i drugo izborno natjecanje za međunarodno natjecanje Volga Kup, koje će se u listopadu održati u ruskom Astrahanu.

Na natjecanju je nastupilo i šestero strijelaca SD-a Veliko Trgovišće; Mihaela Oborovečki, Martin Oborovečki, Karla Bartolović, Petra Petak, Pavao Hac i Stela Čuk.

U muškoj konkurenciji Martin Oborovečki osvojio je prvo mjesto s odgađanim rezultatom od 574 kruga, ispred Marijana Kajfeša (569) i Željka Tijana (555), oba SD Dubrava 1094.

U kategoriji žena Mihaela Oborovečki je sa 582 kruga zauzela drugo mjesto iza Valentine Pereglin iz SD-a Dubrava 1094 (591), te ispred trećeplasirane Sanje Komar iz PGSD-a Zagreb (564).

Kod juniora je s rezultatom od 563 kruga slavila Karla Bartolović, ispred Ive Popović Gecan iz SK-a Ivanić (546) i Helene Dumić iz SD-a Dubrava 1094 (522).

U kadetskoj konkurenciji je rezultatom od 557 krugova brončanu medalju osvojila Petra Petak, iza prvoplasiranog Petra Blageca iz SK-a Ivanić (568) i drugoplasiranog Frana Županića iz SK Predionica (561). Pavao Hac bio je četvrti (554), a Stela Čuk peta (540).

U ekipnoj konkurenciji ekipa Streljačkog društva Veliko Trgovišće (Oborovečki, Oborovečki, Bartolović) osvojila je prvo mjesto, ispred drugoplasirane ekipe Dubrave, i trećeplasiranog Ivanića.

Nastup u Rusiji u sastavu reprezentacije Hrvatske nakon izbornih natjecanja izborili su Martin i Mihaela Oborovečki, Karla Bartolović, Domagoj i Valentina Pereglin, te Petar Blagec, dok će kao teneri na put Rusije uz njih ići Damir Oborovečki, Branko Pereglin i Pero Stojnić.

Suorganizator SD Metalis najavio je organizaciju 4. Kupa Donje Stubice sljedeće godine, na kojem će nastupiti i njihovi predstavnici. Veselimo se širenju samostrelske obitelji!