Skip to content

PH ISSF kadeti i kadetkinje – Solin

U Solinu je 26. rujna 2021. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje u gađanju ISSF zračnim oružjem. Nastup na ovom državnom prvenstvu za Streljačko društvo Veliko Trgovišće izborili su Matija Čuk, Nika Čuk, Stela Čuk, Pavao Hac, Filip Petak i Marta Šturlan.

U kategoriji kadeta Matija Čuk (178,7) zauzeo je 36. mjesto, a Filip Petak (172,3) 41. mjesto. Pavao Hac se osmim rezultatom kvalifikacija (197,7) plasirao u finalni dio gađanja. U ekipnoj konkurenciji kadeti su zauzeli 6. mjesto, dok je kod mlađih kadeta Matija Čuk bio osmi.

Kod kadetkinja su prve nastupale Marta Šturlan i Stela Čuk. Marta je u osnovnom meču ostvarila drugi najbolji rezultat (200,5) kojim se plasirala u finale, dok je Stela (191,9) zauzela 16. mjesto. Nika Čuk nastupala je u posljednjoj natjecateljskoj grupi dana, te je osobnim rekordom (190,5) zauzela 20. mjesto u konkurenciji kadetkinja, te nadomak postolju četvrto mjesto u konkurenciji mlađih kadetkinja. U ekipnom dijelu natjecanja kadetkinje su osvojile drugo mjesto i titulu viceprvakinja Hrvatske.

U finalnom dijelu natjecanja prvo su gađali kadeti, gdje se Pavao Hac usprkos lošijem početku vrlo brzo priključio najboljima, te na kraju osvojio 3. mjesto.

Marta je također krenula s lošijim pogotkom, no kako se finale približavalo samom kraju stvorila je dovoljnu prednost u odnosu na ostale natjecateljice te osvojila titulu državne prvakinje.