Skip to content

1er Grand Prix Arbalète

U Francuskoj je 29.-31. listopada 2011. održan 1. Grand Prix u gađanju samostrelom. U sastavu reprezentacije Hrvatske na ovom su natjecanju nastupili Martin i Mihaela Oborovečki, te Petra Petak.

Prvog dana natjecanja u disciplini IAU Classic Martin je odgađao najbolji rezultat u muškoj konkurenciji (578) te osvojio zlatnu medalju, ispred srebrnog Florenta Guillaumea (FRA), i brončanog Floriana Duquennea (FRA). Kod žena je s istim rezultatom kao i brat najbolja bila Mihaela Oborovečki (578), ispred drugoplasirane Amélie Pernin (FRA) i trećeplasirane Julie Guillaume (FRA). U konkurenciji juniora, Petra Petak (544) zauzela je peto mjesto.

Osim natjecanja u disciplini IAU Classic, održalo se i natjecanje u Match-Play disciplini, za najboljih 16 natjecatelja u ukupnoj konkurenciji. Za Match-Play natjecanje kvalificirali su se Martin i Mihaela. Mihaela je u prvoj eliminacijskoj rundi meč izgubila od bivšeg svjetskog prvaka, francuskog predstavnika Pascala Chrisstoffela, dok je Martin uspješno prošao sve eliminacijske mečeve do finalnog, gdje je više sreće od njega imao francuski predstavnik Aurélien Colin. Tako je Martin u disciplini Match-Play osvojio srebro, iza Auréliena Colina (FRA), dok je trećeplasirani u ovoj disciplini bio Gaëtan Bagnard (FRA).

Drugog dana natjecanja gađao se još jedan meč discipline IAU Classic. Mihaela je ponovno s istim rezultatom kao i prvog dana (578) dominirala u konkurenciji žena, ovaj put ispred drugopasirane Tiffanie Trouillet (FRA), te brončane Mélanie Reginez (FRA). Martin je odgađao nešto slabiji meč u odnosu na prvi dan natjecanja (574), što mu nije bilo dovoljno za prvo mjesto, stoga je osvojio srebro iza Jacquesa Mangematina (FRA), te ispred trećeplasiranog Florenta Guillaumea (FRA). Petra Petak (548) zadržala je peto mjesto u kategoriji juniora.

Rezultati

Fotografije organizatora