Skip to content

IAU – Finale svjetskog kupa – Mihaela Oborovečki dobitnica malog kristalnog globusa

U Dubravi je 8.-11. prosinca 2022. održano Finale svjetskog kupa u gađanju FIELD samostrelom. Među 16 najboljih svjetskih strijelaca nastup unutar hrvatske reprezentacije izborili su Martin Oborovečki, Mihaela Oborovečki i Karla Bartolović.

U kvalifikacijama muške konkurencije Martin Oborovečki imao je najbolji kvalifikacijski rezultat od 293 kruga, dok je ženskim kvalifikacijama Mihaela Oborovečki imala je četvrti (282), a Karla Bartolović (281) peti rezultat kvalifikacija. Time su im se odredili protivnici za međusobne dvoboje i borbu za male kristalne globuse.

Martin je prvi duel zahvaljujući vrhunskom kvalifikacijskom rezultatu bio slobodan, što mu je za drugi dvoboj bila otežavajuća okolnost, te je ovaj put nakon iznimno napete i naporne borbe morao priznati pobjedu češkom predstavniku Denisu Vyskočilovom (4:6).

Mihaela je prvi duel gađala s estonskom predstavnicom Ritom Raud te je rezultatom 6:0 lako izborila prolazak u daljnji dio natjecanja, dok je Karla isto izborila pobjedom protiv francuske natjecateljice Zoe Dewicki (5:1). U četvrtfinalu Mihaela i Karla su se našle u međusobnom prijateljskom dvoboju, iz kojeg je kao pobjednica izašla Mihaela (5:3). U polufinalu je Mihaela bila bolja od najbolje iz kvalifikacija i vodeće natjecateljice na svjetskoj rang listi Valentine Mrnjavčić Pereglin (6:2), te izborila finalnu borbu za zlato i mali kristalni globus. U borbi za zlato susrela se i s posljednjom reprezentativnom kolegicom, Ivom Popović Gecan, te je nakon prve dvije neriješene runde rezultatom 6:2 stigla do pobjede i malog kristalnog globusa.

Rezultati