Skip to content

Mihaela Oborovečki

međunarodni majstor strijelac

Mihaela Oborovečki rođena je 13. svibnja 1996. godine u Zaboku. Streljaštvom se počela baviti 2009. godine, a osim za Streljačko društvo Veliko Trgovišće nekoliko je sezona nastupala i za zagrebački HASK Mladost. Aktivno se natječe u disciplinama samostrela, te zračne puške i pištolja. Kategorizirana je sportašica Hrvatske III. kategorije – VRHUNSKI SPORTAŠ.

Za Streljačko društvo Veliko Trgovišće 2019. je godine osvojila prvu seniorsku zlatnu medalju s državnog prvenstva, a tijekom godina pridodala joj je još nekoliko titula državne prvakinje. U 2019. godini osvojila je titulu svjetske viceprvakinje u disciplini FIELD samostrela, dok je u 2022. godini postala svjetska prvakinja u disciplini IAU Match-Play, svjetska viceprvakinja u disciplini IAU Classic, te pobjednica Finala svjetskog kupa. U 2023. Mihaela je osvojila titulu svjetske prvakinje u disciplini IAU Classic, te broncu u Match-Play-u.

Od 2016. godine standardna je članica reprezentacije Hrvatske, a od prvog nastupa na europskim i svjetskim prvenstvima kući se vraća s pojedinačnim i ekipnim medaljama.