Skip to content

Salona DC Open

U Solinu je 8.-10. studenog 2019. održano natjecanje Trofej Salone i Salona DC Open, jedno od najjačih natjecanja naše regije na kojem nastupaju brojni osvajači olimpijskih, svjetskih i europskih medalja. Natjecanje je ujedno bilo i jedno od kvalifikacijskih natjecanja za ulazak u reprezentaciju Hrvatske u gađanju ISSF puškom/pištoljem za 2020. godinu. Na natjecanju su nastupile i muška i ženska ekipa Streljačkog društva Veliko Trgovišće zračnom puškom.

U subotu se gađao Trofej Salone, ujedno i prvo kolo 1A lige Hrvatske. Žensku ekipu sačinjavale su Iva Hršak (599,2), Karla Bartolović (597,2) i Marta Kolarić (596,7), dok su za mušku ekipu odličan nastup ostvarili Martin Oborovečki (621,0), Denis Sinković (587,1) i Pavao Hac (583,1). Napomenimo da je Pavao Hac prvi put nastupio na ovako velikom natjecanju, a njegov je rezultat izniman uspjeh za tako mladog strijelca. Svojim rezultatom ženska ekipa Streljačkog društva Veliko Trgovišće osvojila je 5 bodova te se trenutno nalazi na 6. mjestu, dok je muška ekipa osvojila 7 bodova i plasirala se na visoko 4. mjesto. Vrijedi napomenuti da su i ostali zagorski klubovi ostvarili odlične rezultate, tako da se u muškoj kategoriji SD Tekstilac iz Zaboka nalazi na trećem, a ekipa SK Marije Bistrice na petom mjestu.

U nedjelju je na redu bio Salona DC Open. Za SD Veliko Trgovišće u pojedinačnoj je konkurenciji nastupio Martin Oborovečki, te je odličnim rezultatom (621,3) izborio plasman u osam najboljih, te samim time osigurao i finalni nastup. Odličnom prvom finalnom serijom popeo se u sam vrh među tri najbolja strijelca, no dva malo slabija hitca u drugoj smanjila su mu šanse da održi prednost u kasnijem eliminacijskom dijelu natjecanja, tako da je svoj nastup završio na vrlo dobrom 7. mjestu.

Leave a Reply