Skip to content

3. kolo Lige KZŽ

U Mariji Bistrici je 22.-24. studenog 2019. održano 3. kolo lige KZŽ u gađanju serijskom zračnom puškom. Na natjecanju su nastupili i seniori, kadeti i kadetkinje Streljačkog društva Veliko Trgovišće.

U kategoriji kadetkinja prvo je mjesto pripalo Petri Petak sa 180 krugova, drugo je mjesto s novim osobnim rekordom od 175 krugova osvojila Nika Čuk, dok je treća s istim rezultatom ali slabijom zadnjom serijom bila Stela Čuk (sve SDVT). Marta Šturlan zauzela je peto mjesto sa 171 krugom.

Kod kadeta je prvo mjesto ponovo zauzeo Fran Županić iz SK Predionica iz Klanjca, a slijede ga dva velikotrgoviška strijelca, Pavao Hac sa 183 i Filip Petak sa 182 kruga. Matija Čuk je također pogodio osobni rekord te je sa 172 kruga zauzeo sedmo mjesto, dok je Mateo Ovčarić sa 92 kruga bio dvadeseti. Kadeti su u ovom kolu ekipno zauzeli prvo mjesto sa samo dva kruga prednosti ispred klanječke Predionice i deset ispred ekipe Marije Bistrice.

Kod seniora su prva tri mjesta zauzeli Robert Belko iz Marije Bistrice (187), Mario Bokun iz donjostubičkog Metalisa (185) i Mihael Babić (183) iz Marije Bistrice. Strijelci Streljačkog društva Veliko Trgovišće zauzeli su četvrto, šesto, deseto i dvanaesto mjesto; Martin Oborovečki sa 178, Marko Buhin 175, Krunoslav Kolarić 161 i Zvonko Vranić sa 126 krugova. Ekipno su seniori zauzeli drugo mjesto iza ekipe domaćina, a ispred ekipe Donje Stubice.

Nakon tri održana kola u vodstvu se kod kadetkinja nalazi Petra Petak, dok su kod kadeta Pavao Hac i Filip Petak na drugom i trećem mjestu. Kod seniora se u pojedinačnom poretku na drugom i trećem mjestu nalaze Marko Buhin i Krunoslav Kolarić. Ekipa kadeta Streljačkog društva Veliko Trgovišće je vodeća, dok su seniori na drugom mjestu.

Ukupni poredak Lige KZŽ nakon 3. kola