Skip to content

Finale svjetskog kupa, Dubrava

U Dubravi je 5.-8. prosinca 2019. godine održano Finale svjetskog kupa u gađanju FIELD samostrelom na kojem je nastupilo 16 najboljih svjetskih natjecatelja i natjecateljica u ovoj disciplini. Među njima se našlo i troje SDVT strijelaca; Karla Bartolović, te Martin i Mihaela Oborovečki, koji su nastup na ovogodišnjem finalu izborili izvrsnim rezultatima tijekom protekle sezone.

Nakon odgađanih kvalifikacija kod žena se na trećem mjestu našla Mihaela sa 285 krugova, dok se Karla sa 276 smjestila na deseto mjesto. U muškoj se konkurenciji sa 284 kruga Martin plasirao na osmo mjesto.

Drugi dio natjecanja, eliminacije, sastojao se od međusobnih mečeva, gdje su naši strijelci izborili plasman u četvrtfinale. Martin je s rezultatom od 5:3 pobijedio kolegu iz reprezentacije Marijana Kajfeša, Karla je sa 5:1 uvjerljivo savladala seniorsku europsku prvakinju, Čehinju Jaroslavu Nedelnikovu, dok je Mihaela vodila neizvjesnu borbu do posljednje strelice također sa Čehinjom, Sabinom Kubesovom. Rezultat je na kraju bio izjednačen, 5:5, ali je Mihaela na temelju boljeg rezultata iz kvalifikacija izborila prolaz u daljnji dio natjecanja.

U četvrtfinalu je nakon neizvjesne borbe i rezultata 5:5 Martina zaustavio dobitnik malog i velikog kristalnog globusa Domagoj Pereglin, koji je imao i najbolji rezultat kvalifikacija. Karlu je nakon početnog vodstva porazila Ruskinja Olga Klimova s rezultatom 6:2, dok je Mihaela pobjedivši kolegicu Ivu Popović-Gecan sa 5:1 izborila plasman u polufinale.

Sljedećeg se dana u polufinalu Mihaela sastala oči u oči s Ruskinjom Klimovom, od koje je na prošlogodišnjem finalu izgubila u meču za brončanu medalju. Ovog je puta uspješnija bila Mihaela, te je u samo tri runde sa 5:1 izborila nastup u duelu za zlato. U posljednjem meču bolja je od nje bila osvajačica malog i velikog kristalnog globusa Valentina Pereglin, tako da je Mihaeli pripalo srebro.

Karla Bartolović se po prvi put okušala i u Karuselu, disciplini koja je spoj trčanja i gađanja samostrelom. Kao članica međunarodne ekipe u kojoj je nastupila s Čehinjom Karolinom Hynkovom i Rusom Ilijom Sergeevim osvojila je srebro.

U ukupnom poretku svjetske rang liste Mihaela se kao i prošle godine nalazi na drugom mjestu, dok se Karla u odnosu na prošlu godinu poboljšala za jedno mjesto te je trenutno deveta. U muškoj konkurenciji Martin se kao i prošle godine nalazi na četvrtom mjestu među najboljim strijelcima u ovoj disciplini.