Skip to content

Trzin Walther Cup

U slovenskom je Trzinu 20.-22. prosinca 2019. održano međunarodno natjecanje 24. Skirca Borisa Paternosta i Pokal Trzina 2019, na kojem je među natjecateljima iz četrnaest država nastupilo i šestero strijelaca Streljačkog društva Veliko Trgovišće.

U subotu je prva na liniju u disciplini zračnog pištolja krenula Mihaela Oborovečki koja je nakon slabije prve polovice meča vrlo dobro odgađala drugi dio, no nastup u finalu joj je izmaknuo za dlaku te je zauzela deveto mjesto.

Nakon toga meč su u seniorskim kategorijama zračne puške odgađali Petra Hršak i Martin Oborovečki. Petra je sa 603,6 krugova zauzela četrnaesto mjesto, dok je Martin sa 615,8 krugova izborio finalni nastup. U finalu mu je nedostajalo malo sreće i jačih decimala tako da je na kraju zauzeo solidno peto mjesto.

Zadnje su na liniju krenule juniorke Iva Hršak, Karla Bartolović i Marta Kolarić. Iva je sa 601,9 zauzela 23. mjesto, Karla je sa 596,6 bila 27., dok se Marta sa 586,6 našla na 34. mjestu. Ekipno su juniorke zauzele peto mjesto.

U nedjelju je kao jedini SDVT predstavnik nastupio Martin Oborovečki. Kako je i konkurencija bila jača, tako je i Martin popravio rezultat od prethodnog dana, no 620,7 krugova bilo je dovoljno za deveto mjesto, nadomak finala.