Skip to content

Proglašenje najboljih sportaša KZŽ

U petak 24. siječnja 2020. godine u Stubičkim je Toplicama u hotelu Matije Gubec održano proglašenje najboljih zagorskih sportaša i sportašica za 2019. godinu po izboru Športske zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Na prijedlog povjerenstva u sastavu Tomislav Zrinščak, Ivica Androić, Ivica Balagović, Saša Kundih, Stjepan Merkaš, Tatjana Tuđa i Srećko Znika najboljom sportašicom županije proglašena je Mihaela Oborovečki, najboljom ženskom ekipom Streljačko društvo Veliko Trgovišće, dok je Martin Oborovečki treći najbolji sportaš Krapinsko-zagorske županije u seniorskoj konkurenciji.

Martin je kod seniora s titulom svjetskog juniorskog prvaka i svjetskim rekordom na 50 metara ostvarenom u prošloj sezoni treće mjesto podijelio s kickboxerom Ivanom Bertićem, drugo je mjesto pripalo atletičaru Nikoli Špoljaru, dok je titulu najboljeg sportaša Krapinsko-zagorske županije ove godine ponio streličar Matija Mihalić.

U uži izbor u kategoriji najboljih sportašica Krapinsko-zagorske županije ušle su savatašica Helena Beljak i kickboxerica Diana Franke, te triatlonka Marija Lukina, a Mihaela je titulu najbolje drugu godinu zaredom izborila odličnim ulaskom u seniorsku konkurenciju te osvajanjem srebra na svjetskom prvenstvu i finalu svjetskog kupa.

Najboljom ženskom ekipom proglašena je ekipa SD-a Veliko Trgovišće u sastavu Karla Bartolović, Iva Hršak, Petra Hršak, Marta Kolarić i Marija Žlender, a jaka su im konkurencija bile stolnotenisačice Zaboka i članice oroslavskog ŠRK-a Klen. Vrijedi također istaknuti i uspjeh Streljačkog kluba Marija Bistrica koji je među muškim zagorskim ekipama osvojio drugo mjesto, iza najboljih košarkaša Zaboka, a ispred Atletskog kluba Zabok.

U konkurenciji najboljih sportaša koji nastupaju van županije najboljima su proglašeni nogometaš Tin Hrvoj i vozač jet skija Slaven Ivančić u muškoj, te kuglašica Klara Sedlar u ženskoj konkurenciji. Vrijedi istaknuti kako je Klara članica najbolje ženske ekipe po izboru HOO-a, a naša Mihaela članica najbolje ženske ekipe po izboru Sportskih novosti, što je samo jedan u nizu pokazatelja uspjeha zagorskog sporta.

Veliko hvala Športskoj zajednici Krapinsko-zagorske županije na trudu koji ulažu u promociju zagorskog sporta, te podršci koju pružaju klubovima na području županije. Čestitke svim sportašima i sportskim djelatnicima koji su primili nagrade za svoje sportske uspjehe i rad na području sporta. Drago nam je vidjeti da se naše društvo nalazi u samom vrhu među odličnim sportašima kojih u našoj županiji ima stvarno mnogo. Nadamo se i da će se još više djece uključiti u neki od zagorskih sportskih klubova i postati dio zagorske sportske zajednice.