Skip to content

7. kolo Lige KZŽ

U Krušljevom Selu, pod organizacijom Streljačkog društva Strijelac, 8. i 9. veljače 2020. održano je sedmo kolo lige Krapinsko-zagorske županije u gađanju serijskom zračnom puškom. Nastupili su strijelci iz šest zagorskih klubova, a rezultati su i više nego pohvalni.

Kod kadeta su izdominirali strijelci klanječke Predionice. Prvo je mjesto osvojio Filip Brundić (186), drugo je pripalo Franu Županiću (183), dok je treći s istim rezultatom ali slabijom zadnjom serijom bio Julijan Krajcar. Od strijelaca Velikog Trgovišća Pavao Hac (176) bio je osmi, Filip Petak (175) deseti, a Matija Čuk (169) dvanaesti. Kadeti Predionice i u ekipnom su dijelu potvrdili dominaciju odličnim rezultatom od 552 kruga, Marija Bistrica našla se na drugom mjestu sa 538, dok je Veliko Trgovišće bilo treće sa 520 krugova.

Kod kadetkinja su prva tri mjesta osvojile natjecateljice Velikog Trgovišća. Prvo je mjesto osvojila Stela Čuk (184), drugo Marta Šturlan (178), a treće s istim rezultatom ali slabijom zadnjom serijom Petra Petak. Ostale natjecateljice Velikog Trgovišća Nika Čuk (171) i Iva Herceg (110) zauzele su peto i osmo mjesto. Vrijedi istaknuti da je rezultat Ive Herceg i osobni rekord, a nadamo se da će odličnim napretkom nastaviti i dalje. Ekipno su djevojke ostvarile rezultat od 540 krugova.

Kod juniora su nastupili natjecatelji Marije Bistrice Adrian Tremljan (168) i David Škrlec (161), dok je natjecateljica Strijelca Valentina Hoti postigla najbolji juniorski rezultat sezone od 175 krugova.

U konkurenciji seniora prvo je mjesto s vrhunskih 190 krugova osvojio Mario Bokun iz donjostubičkog Metalisa, dok su drugo i treće mjesto pripali strijelcima Marije Bistrice Darku Galoiću (188) i Robertu Belku (183). Trgovišćanci Martin Oborovečki (180), Marko Buhin (175), Krunoslav Kolarić (165) i Zvonko Vranić (146) zauzeli su četvrto, osmo, deveto i jedanaesto mjesto. Ekipni rezultat od 520 krugova, kao i kod kadeta, seniorima je bio dovoljan za treće mjesto, iza Marije Bistrice (547) i Metalisa (523).

U ukupnom se poretku od strijelaca Velikog Trgovišća na drugom mjestu kod kadeta još uvijek nalazi Pavao Hac, dok su kod kadetkinja na prvom i trećem mjestu Petra Petak i Stela Čuk. Kod juniora je treći Denis Sinković, a kod seniora Marko Buhin. U ekipnom se dijelu i u konkurenciji kadeta i kod seniora nakon sedam kola Veliko Trgovišće nalazi na drugom mjestu. Završnica lige te proglašenje najboljih održat će se na streljani u Velikom Trgovišću za dva tjedna.