Skip to content

Seniorsko PH u gađanju samostrelom

U Dubravi je 18. i 19. srpnja održano seniorsko državno prvenstvo u samostrelskim disciplinama IAU Classic i Match-Play na kojem je nastupilo pet SDVT strijelaca; Martin i Mihaela Oborovečki, Karla Bartolović, Petra Petak i Stela Čuk.

Prvog je dana natjecanja SDVT ekipa na 65m povela s jednim krugom ispred kluba domaćina. Mihaela je odgađala neslužbeni svjetski rekord od 288 krugova, samo dva kruga manje od državnog rekorda Branke Pereglin. Martin je odgađao visokih 284, Karla 270, a Petra i Stela osobne rekorde od 244 i 247 krugova. Kako se išlo prema bližim distancima, iskusniji strijelci iz Dubrave gađali su vrlo visoke rezultate, ali ni naša se ekipa nije predavala. Mihaela je na 50m izjednačila osobni rekord od 293 kruga, Martin je odgađao 289 a Karla 283 kruga. Petra i Stela također su držale dobar nivo i popravile osobne rekorde na 267 i 265 krugova. Na 35m Mihaela je nastavila sa 294, čime je popravila ukupni osobni rekord za dvanaest krugova, na visokih 875, što joj je donijelo titulu državne prvakinje. Karla je sa 286 na 35m i 839 ukupno stigla do bronce, dok je Martin sa 287 na 35m i 860 ukupno osvojio srebro. Petra i Stela su na 35m odgađale 271 i 269 te popravile osobne rekorde na 782 i 781. Ekipno je SDVT-u (Oborovečki, Oborovečki, Bartolović) pripalo srebro, iza ekipe domaćina te ispred SK Ivanić.

Drugog je dana na rasporedu bilo prvo seniorsko državno u novoj disciplini Match-Play. Ulazak u osminu finala izborila je Stela Čuk, odlično odgađanim rundama 27, 29 i 29. Ostali naši natjecatelji su osminu finala osigurali prvog dana natjecanja, pa su prvo kolo pauzirali. U osmini finala Stelu je usprkos jako dobrom rezultatu sa 6:0 zaustavila aktualna svjetska i europska prvakinja Valentina Pereglin. Klupski dvoboj vodio se između Karle i Petre. Petra je povela prvu rundu s dva boda, no iskusnija Karla vrlo je brzo preokrenula situaciju u svoju korist te izborila prolazak dalje rezultatom 6:2. Mihaela je prolazak dalje osigurala pobjedom 6:0 protiv mlade natjecateljice iz Ivanića Eme Gašparović, dok je Martin sa 5:1 pobijedio Frana Županića iz klanječke Predionice. U polufinalu je Karla malo namučila Valentinu Pereglin, no prema kraju dvoboja ponestalo joj je sportske sreće te je izborila dvoboj za treće mjesto. Mihaela je finale izborila rezultatom od 6:0 protiv Eme Penezić iz Predionice, dok je Martin malo napetiji dvoboj vodio protiv Marijana Kajfeša, te finale osigurao rezultatom od 5:3. U duelu za treće mjesto Karla je bila bolja od Eme s rezultatom od 5:3 te osvojila broncu. Finale u ženskoj konkurenciji krenulo je s dva boda za Mihaelu, no u drugoj je rundi Valentina izjednačila na 2:2. Treća je runda protekla neriješeno, no u četvrtoj je Mihaela sa tri centra izborila pobjedu i titulu prve državne prvakinje u ovoj disciplini. U muškoj se konkurenciji borba za zlato borila do posljednje runde. Državni prvak prvog dana Domagoj Pereglin poveo je u prve dvije runde (4:0), dok je u sljedeće dvije Martin dobio po dva boda (4:4). Posljednju su rundu oba odgađala po tri centra (5:5), te je Martinu zbog slabijeg kvalifikacijskog rezultata pripalo srebro.

Našim strijelcima sada predstoji tjedan dana odmora, a onda se ponovo vidimo u Dubravi.