Skip to content

5/5 naslova za SDVT juniore i kadete na PH samostrelom Field

U Dubravi je 11.-12. srpnja održano Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom Field u kategorijama kadeta i juniora. Državno je prvenstvo po prvi puta održano u novom formatu, u dvije discipline: IAU Classic i Match-Play. Od SDVT strijelaca nastupili su već iskusni Martin Oborovečki i Karla Bartolović, a ovog su im se puta pridružile Petra Petak kojoj je ovo bilo prvo natjecanje na otvorenom te debitantica u gađanju samostrelom Stela Čuk.

Rezultati su bili i više nego odlični. Prvog se dana gađao IAU Classic meč, po trideset strelica na distancama od 65, 50 i 35 metara. Iskusnije strijelce nije iznenadio vjetar, te su se izvrsno snašli na 65 metara. Martin i Karla odgađali su iznimno visoka 283 kruga, čime je Karla izjednačila državni kadetski rekord, no i naše mlađe natjecateljice odlično su se snašle i uz snažan vjetar odgađale vrlo dobre rezultate. Martin, Petra i Stela postepeno su pojačavali rezultate na bližim distancama, dok je Karla zbog ozljede malo popustila, no ipak izvukla najviše što je mogla i odgađala osobni rekord od 841 krug. To joj je donijelo i titulu državne prvakinje, a isto je pošlo za rukom i Martinu. Petra je odličnim nastupom došla do kadetske bronce dok je Stela uz puknuće luka i još nekoliko sitnijih kvarova vrlo dobro izvukla meč i završila na 6. mjestu kod juniora. Ekipno je SDVT-u (Oborovečki 859, Bartolović 841, Petak 764) također pripalo zlato.

Drugog su dana na rasporedu bili međusobni dvoboji prema rezultatima prvog dana. Najbolji iz prvog dana tako se u prvom kolu trebao naći s osmoplasiranim, drugi sa sedmoplasiranim i tako redom. Martin i Karla su u prvom kolu bili slobodni. Petra se vrlo dobro snašla u dvoboju protiv Vida Bukala iz SK Ivanić, te je rezultatom 6:0 izborila prolaz u sljedeći krug natjecanja. Stelin je protivnik bio reprezentativac iz Krušljevog Sela Josip Novosel, te nažalost njezin rezultat nije bio dovoljan za prolazak u daljnji dio natjecanja. U polufinalu su prolazak u meč za zlato izborili Martin i Karla. Martin je dobio duel protiv Matije Lenardića iz Dubrave rezultatom 6:0, dok je Karla pobjedu izborila u duelu s Franom Županićem iz klanječke Predionice rezultatom 5:1. Petra je pak u duelu za treće mjesto završila nakon izgubljene runde protiv reprezentativca iz Ivanića, Petra Blageca. U duelu za treće mjesto protiv Frana Županića Petri nije pošlo za rukom osvojiti drugu broncu, te se morala zadovoljiti četvrtim mjestom. Martin je pak u duelu protiv Josipa Novosela pobjedu i titulu državnog rezultata izborio rezultatom 5:1, dok se Karla u duelu s Petrom Blagecom za zlato borila do posljednje runde te dvostruki naslov osvojila rezultatom 6:4.

Dvostruki naslovi Karle i Martina odličan su završetak njihove kadetske i juniorske karijere, budući da od sljedećeg državnog prvenstva prelaze u više kategorije. Nadamo se da će se i na budućim natjecanjima sjajno snalaziti i doći do novih odličja, a da će njihove uspjehe pratiti i naše mlade natjecateljice.