Skip to content

Volga Cup

U sastavu reprezentacije Hrvatske u ruskom su Soleyonom Zaimishchu 13.-18. listopada 2021. na međunarodnom natjecanju Volga Cup nastupili Karla Bartolović, Martin Oborovečki i Mihaela Oborovečki.

Prvog dana natjecanja na rasporedu su bila ekipna natjecanja gdje je u muškoj konkurenciji prvo mjesto zauzela muška reprezentacija Hrvatske u sastavu Domagoj Pereglin, Martin Oborovečki, Petar Blagec. U ženskoj je konkurenciji pobjeda također pripala hrvatskoj reprezentaciji, u čijem su sastavu bile Valentina Pereglin, Mihaela Oborovečki i Karla Bartolović.

Drugog dana natjecanja održalo se pojedinačno natjecanje u disciplini IR600, po starim pravilima, kao kvalifikacijsko natjecanje za disciplinu Match-Play. U muškoj konkurenciji od hrvatskih reprezentativaca Domagoj Pereglin zauzeo je drugo mjesto, Petar Blagec četvrto, a Martin Oborovečki peto mjesto. U ženskoj konkurenciji prva je bila Valentina Pereglin, druga Mihaela Oborovečki, dok je Karla Bartolović zauzela četvrto mjesto. Nakon osnovnog meča uslijedila je disciplina Match Play i međusobni dvoboji po novim pravilima IAU-a. Nakon prve tri eliminacijske faze, Martin Oborovečki i Karla Bartolović nisu se uspjeli plasirati u mečeve za medalje nakon izgubljenih dvoboja u osmini finala. U dvoboje za zlato plasirali su se Domagoj Pereglin, Valentina Pereglin i Mihaela Oborovečki, a u dvoboj za broncu Petar Blagec.

Nakon raspleta finalnih dvoboja trećeg dana natjecanja, u muškoj je kategoriji Domagoj Pereglin osvojio prvo mjesto pobjedom protiv ruskog predstavnika Semiona Shaburina, dok je Petar Blagec izborio broncu. Kod žena je prvo mjesto izborila Valentina Pereglin, druga je bila Mihaela Oborovečki, dok je broncu osvojila ruska predstavnica Irina Safoshkina.