Skip to content

5. kolo 1. WHL 2022./2023. – Prvenstvo Hrvatske ISSF

U Tenji je 11. i 12. veljače 2022. održano Prvenstvo Hrvatske u gađanju ISSF zračnim oružjem, ujedno i završno kolo 1. WHL.

U subotu je na rasporedu bilo gađanje zračnom puškom. Od SDVT predstavnika koji su izborili nastup na državnom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji nastupili su Martin Oborovečki, Pavao Hac, Denis Sinković, Karla Bartolović i Mihaela Oborovečki, dok je Petra Hršak gađala u sastavu ekipe.

Kod muških je najbolje plasirani 11. bio Martin Oborovečki (610,4), Pavao Hac (607,9) bio je 16. u konkurenciji seniora, te 7. u kategoriji mlađih seniora, dok je Denis Sinković (599,2) bio 26. među seniorima i 15. među mlađim seniorima. Ekipno je u petom kolu ekipa (M. Oborovečki, D. Sinković, P. Hac) zauzela četvrto mjesto i time potvrdila četvrto mjesto i u ukupnom poretku lige za ovu godinu.

Kod žena je najuspješnija bila Karla Bartolović koja je šestim kvalifikacijskim rezultatom (612,5) izborila finale i četvrto mjesto u mlađeseniorskoj konkurenciji, a nakon finala zauzela je 8. mjesto među seniorkama. Ekipno su u posljednjem kolu (K. Bartolović, P. Hršak, M. Oborovečki) osvojile treće mjesto, dok je u ukupnom poretku 1. WHL ženska ekipa Velikog Trgovišća (Karla Bartolović, Marta Šturlan, Mihaela Oborovečki, Iva Hršak, Petra Hršak) osvojila drugo mjesto i titulu viceprvakinja Hrvatske.

Nedjelja je bila rezervirana za gađanje zračnim pištoljem. Nastup na državnom prvenstvu izborila je Mihaela Oborovečki, dok su u sastavu ekipe u posljednjem kolu 1. WHL uz nju nastupile Karla Bartolović i Patricija Seljan. U poretku državnog prvenstva Mihaela Oborovečki četvrtim kvalifikacijskim rezultatom (550) izborila finalni dio gađanja. Odličnim početkom finala Mihaela se držala bok uz bok uz nešto iskusnije hrvatske reprezentativke, te je solidnim gađanjem tik do postolja izborila četvrto mjesto, što je najbolji pojedinačni rezultat strijelca našeg društva na prvenstvu Hrvatske u olimpijskoj disciplini. Ekipno su u zadnjem kolu s najboljim rezultatom sezone djevojke bile četvrte, a tek ih je nekoliko krugova dijelilo od medalje. Nakon odgađanih pet kola, u 1. WHL članice ženske ekipe Streljačkog društva Veliko Trgovišće u disciplini zračnog pištolja (Mihaela Oborovečki, Patricija Seljan, Karla Bartolović, Iva Hršak) osvojile su peto mjesto.

Rezultati