Skip to content

8. kolo Lige KZŽ

Proteklog je vikenda Veliko Trgovišće bilo domaćin završnog kola Lige KZŽ u gađanju serijskom zračnom puškom. Na natjecanju su nastupili natjecatelji iz šest zagorskih klubova u kategorijama kadeta, kadetkinja, juniora, juniorki te seniora.

Kod kadeta je u osmom kolu slavio Fran Županić iz Predionice sa 188 krugova, drugi je s krugom manje bio Pavao Hac iz Velikog Trgovišća, dok je treće mjesto zauzeo njegov klupski kolega Filip Petak sa 183 kruga. Kod kadetkinja su prva tri mjesta pripala djevojkama iz Velikog Trgovišća; zlato Steli Čuk (182), srebro Marti Šturlan (178) te bronca Petri Petak (177). Od juniora je najbolji bio David Škrlec iz Marije Bistrice (167) ispred Denisa Sinkovića iz Velikog Trgovišća (164) i klupskog kolege Adriana Tremljana (163). Među juniorkama su prva dva mjesta pripala članicama Velikog Trgovišća Karli Bartolović (175) i Marti Kolarić (173), dok je treća bila Valentina Hoti (169) iz Strijelca, Krušljevo Selo. U konkurenciji seniora najbolji je rezultat od 188 krugova postigao Marko Buhin iz Velikog Trgovišća, dok su drugo i treće mjesto osvojili strijelci Marije Bistrice Marko Matejaš (185) i Darko Galoić (183).

Pojedinačno se u ukupnoj konkurenciji najveća borba odvijala među kadetkinjama i seniorima. Za zlato su se u konkurenciji seniora borili Darko Galoić iz Marije Bistrice i Mario Bokun iz donjostubičkog Metalisa. S jednakim ukupnim rezultatom, ali boljim zadnjim kolom pobjedu je odnio Darko Galoić, Mario Bokun zauzeo je drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Robertu Belku iz Marije Bistrice. Mario je ipak osvojio kipić za najbolji rezultat lige u konkurenciji seniora, vrhunskih 190 krugova u predzadnjem kolu. Kod kadetkinja je odličnim posljednjim kolom na domaćem terenu titulu pobjednice preuzela Stela Čuk, na drugom je mjestu s istim zbrojem šest najboljih rezultata njezina klupska kolegica Petra Petak, dok je treće mjesto sa samo dva kruga manje pripalo Emi Penezić iz klanječke Predionice. Usprkos neosvajanju titule pobjednice, Petra je kao i Mario postigla najbolji rezultat lige u svojoj kategoriji. Već je u prvom kolu pogodila visokih 187 krugova, koje nijedna natjecateljica nije uspjela dostići do kraja lige. Među kadetima je kako u ukupnom poretku, tako i s najboljim rezultatom slavio Fran Županić iz Predionice, a najbolji je rezultat od 188 krugova izjednačavao čak u pet kola. Drugo je mjesto u ukupnom poretku kadeta zauzeo Pavao Hac iz Velikog Trgovišća, dok je treće mjesto pripalu Filipu Brundiću iz Predionice. Kod juniorki je pobjedu i najbolji rezultat od 175 krugova ostvarila Valentina Hoti, članica Strijelca iz Krušljevog Sela, drugo je mjesto pripalo Karli Bartolović iz Velikog Trgovišća, a treće Marti Kolarić također iz Velikog Trgovišća. Kod juniora je titula pobjednika lige pripala Davidu Škrlecu iz Marije Bistrice, drugo je mjesto zauzeo njegov klupski kolega Adrian Tremljan, koji je u pretposljednjem kolu ostvario i najbolji rezultat lige od 168 krugova, dok je treći Denis Sinković iz Velikog Trgovišća.

Od ove su godine za najmlađe natjecatelje u ligu uvedene i kategorije mlađih kadeta i kadetkinja. Među mlađim kadetima u ukupnom je poretku najbolji Pavao Hac iz Velikog Trgovišća, drugi je njegov klupski kolega Filip Petak, a treći Luka Nesek iz zabočkog Tekstilca. Kod mlađih kadetkinja titulu pobjednice osvojila je Ema Penezić iz Predionice, dok su drugo i treće mjesto zauzele natjecateljice Velikog Trgovišća Nika Čuk i Iva Herceg.

U konkurenciji seniora ekipno je prvo mjesto osvojila Marija Bistrica, dok se borba za drugo mjesto vodila između Metalisa iz Donje Stubice i Velikog Trgovišća. Usprkos odličnom rezultatu na domaćem terenu, strijelci Velikog Trgovišća nisu uspjeli nadoknaditi razliku iz prethodnih kola te je tako drugo mjesto s jednim krugom prednosti pripalo ekipi Metalisa. Među kadetkinjama je nastupala samo ekipa Velikog Trgovišća koja svojim rezultatom može konkurirati i s dečkima, ali se ipak nadamo da će sljedeće godine dobiti konkurentice iz drugih klubova. Ekipni pobjednici kod kadeta su strijelci Predionice iz Klanjca, ispred natjecatelja Velikog Trgovišća i Marije Bistrice.

Rezultati 8. kola

Ukupni poredak Lige KZŽ 2019/2020