Skip to content

Prvenstvo KZŽ u gađanju serijskom zračnom puškom

Streljačko društvo Veliko Trgovišće ovog je vikenda bilo domaćin Prvenstva Krapinsko-zagorske županije u gađanju serijskom zračnom puškom. Na natjecanju je nastupilo svih šest zagorskih klubova, a natjecatelji su gađali u kategorijama, seniora, juniora, juniorki, kadeta i kadetkinja.

Kod seniora je kao i obično dominirala ekipa Marije Bistrice, kako u pojedinačnoj, tako i u ekipnoj konkurenciji. Ipak, u pojedinačnoj je konkurenciji bilo dosta napetosti u borbi za medalje. Prvo je mjesto s krugom prednosti ispred klupskog kolege pripalo Darku Galoiću sa 372 kruga, drugi je bio Dino Čukman sa 371, dok je treće mjesto također sa samo krugom prednosti ispred klupskog kolege pripalo Robertu Belku sa 357 krugova. U ekipnoj konkurenciji Marija Bistrica (Galoić, Čukman, Babić) osvojila je prvo mjesto ispred Metalisa iz Donje Stubice (Bokun, Horvat, Ivanić) i trećeplasiranog Velikog Trgovišća (Oborovečki, Kolarić, Buhin). Budući da se od ove godine u službena natjecanja uvode i mlađe kategorije, u konkurenciji mlađih seniora prvo je mjesto pripalo Mihaelu Babiću iz Marije Bistrice (356), drugi je bio Martin Oborovečki iz Velikog Trgovišća (338), dok je treće mjesto zauzeo Josip Novosel iz Krušljevog Sela (331).

U konkurenciji juniora i mlađih juniora prvo je mjesto osvojio Pavao Hac iz Velikog Trgovišća sa 336 krugova, drugo je mjesto pripalo Filipu Brundiću iz klanječke Predionice s rezultatom od 326 krugova, a treće njegovom klupskom kolegi Franu Županiću sa 323 kruga. U ekipnoj konkurenciji ekipa Predionice (Brundić, Županić, Majcen) sa 950 bila je bolja od Velikog Trgovišća (Hac, Petak, Čuk) sa 945 krugova.

Kod juniorki i mlađih juniorki prvo je mjesto s iznenađujuće visokim rezultatom i osobnim rekordom osvojila Ema Penezić iz Predionice (355), druga je bila Petra Petak iz Velikog Trgovišća (342) dok se za treće mjesto odvijala velika borba između natjecateljica kluba domaćina. Bronca je na kraju pripala Marti Kolarić (326) s boljom zadnjom serijom od četvrtoplasirane Marte Šturlan i krugom prednosti ispred petoplasirane Nike Čuk. U ekipnom su dijelu nastupile samo natjecateljice Velikog Trgovišća (Petak, Kolarić, Šturlan) i ostvarile rezultat od 994 kruga.

U kategoriji kadeta, pojedinačni je poredak bio isti kao i kod juniora. Prvi je bio Pavao Hac (184), drugi Filip Brundić (183) a treći Fran Županić (180). U ekipnom pak je dijelu Veliko Trgovišće (Hac, Petak, Čuk) sa 532 kruga bilo bolje od Predionice (Brundić, Županić, Majcen) sa 530 krugova. U kategoriji mlađih kadeta zlato je osvojio Pavao Hac (183), ispred klupskog kolege Filipa Petaka (178) i trećeplasiranog strijelca Predionice Dine Delibašića (176) kojemu je ovo prva pojedinačna medalja.

Kod kadetkinja je također bilo napeto. Prvo je mjesto pripalo Marti Šturlan iz Velikog Trgovišća (184) s boljom zadnjom serijom od drugoplasirane Eme Penezić iz Predionice (184), dok je treće mjesto osvojila Petra Petak iz Velikog Trgovišća (182). U ekipnom je dijelu nastupilo Veliko Trgovišće (Šturlan, Petak, Čuk), a djevojke su ostvarile rezultat od 533 kruga. U konkurenciji mlađih kadetkinja Prvo je mjesto pripalo Emi Penezić iz Predionice (184), dok je druga bila Nika Čuk iz Velikog Trgovišća (168).

Čestitke!